Fortsätt till innehållet

Mina framtida jobbmöjligheter

Karriärperspektiv i horisonten

Hälsovårds- och socialtjänster, primärproduktion och industriell verksamhet är de branscher som sysselsätter mest i Karleby och i närområdena. Även parti- och detaljhandel, transport och byggande sysselsätter mycket i landskapet. Utbildning och forskning, utvecklings- och investeringsverksamhet (TKI) sysselsätter i synnerhet högt utbildade.

Strategiska spetsbranscher är kemi, clean tech, bioekonomi, båtbranschen och tjänster.

Det finns emellertid många småföretag i regionen där arbetsbeskrivningarna kan vara mångsidiga och där man övergripande får utveckla sin kunskap. Även internationella arbetsmiljöer kan överraska. I Karleby och närområdet finns många exportföretag där internationell affärsverksamhet är vardag.

Hur ser framtiden ut för regionen?

Inom de närmaste åren behövs det arbetskraft åtminstone inom social- och hälsovårdsbranschen, byggbranschen, metallbranschen samt inom restaurang- och resebranschen. Vindkraftsprojekten och litiumgruvan ger upphov till hundratals nya arbetsplatser i regionen. Arbetskraftsbristen gäller emellertid olika branscher i stor omfattning, så yrkeskunnigt folk är mer än välkomna.

Dina framtida jobbmöjligheter i regionen ser bra ut. Vi behöver Dig!

Se vilken talang arbetsgivarna söker för tillfället – Lediga jobb