Fortsätt till innehållet

Min brygga mot bredare horisonter

My Kokkola – min hemstad som jag vill att den ska vara

Den kulturella mångfalden ökar i Karleby och Karleby internationaliseras.

Vi vill hjälpa Dig att hitta de nätverk du behöver, karriär- och utbildningsmöjligheter och tjänster för att bygga ett gott och säreget liv i din nya hemstad. För att känna dig hemma i Karleby.

Fint att du valde Karleby – Välkommen!

Aktuell

 • Lära dig svenska eller finska

  Vi har sammanställt de undervisningsgrupper i finska eller svenska i Karlebyregionen som börjar inom kort.

  Aktuella språkkurser
 • Welcome Office – med låg tröskel

  Är du ny i Finland och i Karleby? Welcome Office är här för dig. Välkommen med!

  Welcome Office

Våra berättelser

 • Ali

  Ali är hemma från Marrakesh i Marocko och hans plan var först att studera i Kanada. När han hörde om de engelskspråkiga utbildningsprogrammen vid Centria ändrade han sig och resan mot Karleby började.

 • Emmanuel

  Emmanuel, som kommer från Nigeria, kom i tiderna till Karleby på grund av sina studier. Han har bott i Karleby i tretton år.

 • Oksana

  Oksana säger att hon aldrig riktigt hade tänkt på att flytta utomlands för att bo. Men så var inte fallet.

 • Bashini

  Bashini hade ursprungligen planerat att studera i Storbritannien, dit hon hade ett stipendium.  Intresset väcktes och det slutliga valet blev Uleåborg i Finland. Numera är Bashini en Karlebybo.

My Kokkola – hemstaden enligt Serah och Hawa

Vad är det som gör Karleby en bra plats att bo? Lyssna på Hawas och Serahs tips om Karlebys bästa sidor.

Har du redan bekantat dig med Neristan, Karlebys stämningsfulla gamla stad, eller andra av Karlebys bästa sidor? Två kvinnor berättar deras åsikt om saken: Det bästa med Karleby är havet, här finns massor med fina restauranger och vi har en verklig gemenskapskänsla och staden är på många sätt nära allt. Man kan komma överallt med cykel. Hoppa över video: Har du redan bekantat dig med Neristan, Karlebys stämningsfulla gamla stad, eller andra av Karlebys bästa sidor? Två kvinnor berättar deras åsikt om saken: Det bästa med Karleby är havet, här finns massor med fina restauranger och vi har en verklig gemenskapskänsla och staden är på många sätt nära allt. Man kan komma överallt med cykel.
Fler My Kokkola videor